Skladište firme koja se bavila uslugama brze pošte nalazilo se u Malinama kod Živinica, tako da je PU Živinice nadležna za bilo kakve nezakonitosti koje su se eventualno desile vezano za nestanak firme AKS ekspress.

- Niko od građana za sada nije podnio nikakvu prijavu PU Živinice. Policajci su na mjestu gdje je bilo skladište utvrdili da je tamo sada sve zaključano, nekadašnje skladište je sada prazno i osim jednog vozila tamo više nema ništa - rekla je za Faktor glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

VEZANI TEKST-Brza pošta AKS express nestala preko noći: Klijenti ostali bez novca i robe, na telefone se niko ne javlja

Policajci su razgovarali s vlasnikom skladišta, koji je potvdio da je firma iznajmljivala prostor, ali da je sada sve nestalo.

Podsjećamo, AKS express kurir ostavila je svoje klijente bez robe i novca, njihova skladišta su ispražnjena, kuriri su dobili otkaz, a na njihov kontakt broj se više niko ne javlja. Firma koja se bavi uslugom brze pošte, registrirana je u Zvorniku, a preduzeće istog naziva postoji i u susjednoj Srbiji.

Nakon pisanja Faktora policajci su otišli da obave provjere, iako zvaničnu prijavu nisu dobili. Firma je nestala sredinom prošle sedmice, a još u srijedu su kuriri primali pošiljke, kojima se kasnije izgubio trag, saznao je Faktor od oštećenih.