open-navfaktor-logo
search
MUPKS
Nesreća u Sarajevu: Identitet poginule pješakinje još nije poznat, vozačica "škode" privedena, pa puštena
Identitet pješakinje koja je poginula jučer u Zagrbačkoj ulici u sarajvskom naselju Kovačići još nije utvrđen, rečeno je Faktoru iz MUP-a Kantona Sarajevo.
07.01.2022. u 13:20
get url
text

Ženu, starije životne dobi, koja prilikom nesreće nije imala nikakve dokumente, u 17 sati je udario automobil "škoda octavia", kojim je upravljala 25-godišnja L. Č. iz Sarajeva.

Smrt pješakinje konstatovala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, nakon čega je vozilom Pokopa prevezena u prosekturu Bare.

VEZANI TEKST - Sarajevo: U saobraćajnoj nesreći poginula pješakinja

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, pripadnici policije, te ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Po naredbi tužioca, vozačica "škode" je nakon nesreće uhapšena, a zbog sumnje da je počinila teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, koje je za posljedicu imalo smrt jedne osobe, kao i za ugrožavanje javnog prometa iz nehata.

Kako nam je danas potvrđeno iz MUP-a KS, ona je nakon krim-obrade puštena da se brani sa slobode.

- Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće - naveli su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.