Žižović je to i učinio, uz opasku da nešto slično nikada ranije nije doživio. Iz Čelika su danas objasnili da je došlo do nesporazuma, odnosno pogrešnog prijevoda Ozatovih riječi.

- Zenica je uvijek bila i ostala gostoprimljiv grad, a nogometni klub Čelik uvijek je poštivao svakog protivnika, kako na terenu, tako i van njega. Klubovi, treneri,igrači, menadžeri, ali i svi ostali koji dolaze u naš grad i naš klub su uvijek dobro došli. Jučer je u toku press konferencije koja je održana u prostorijama stadiona Bilino polje, povodom 20. kola BH Telecom Premijer lige, došlo do nesporazuma između trenera našeg kluba i prevodioca, zbog čega se u medijima proširila vijest o grubom i nedoličnom ponašanju prema treneru Zrinjskog Žižović Mladenu - saopćeno je iz kluba.

VEZANI TEKST - Ozat tražio od Žižovića da napusti presicu: Prema nama se ponašaju kao da smo iz Sirije

- Kako je NK Čelik imao poteškoće prilikom registracije i prijave stranih državljana, koje su dovele do toga da isti nemaju pravo nastupa na prvenstvenoj utakmici koja je odigrana jučer, Ozat je, na sebi svojstven način, želio javnost upoznati s tim. Trener Umit Ozat je maksimalno respektujući trenera Zrinjskog čestitao pobjedu njegovoj ekipi. Želio je objasniti problem sa radnom dozvolom i administracijom pa je rekao "Nakon što trener Žižović završi svoje izlaganje, želio bih pričati o stvarima koje nemaju veze sa sportom, timom niti utakmicom koja je odigrana". Nažalost, prijevod nije izveden na ovaj način što je dovelo do pojave različitih medijskih natpisa, te još jednom pokazalo da je NK Čelik nažalost predmet za senzacionalne naslove pojedinih portala. Smatramo da nije bilo nepoštovanja ni prema jednom klubu, treneru niti igraču jer to ne odgovara našem karakteru, niti ugledu koji ovaj klub, njegovi navijači i osoblje uživaju u BiH, pa i šire - poručili su iz Čelika.