Dodik je istakao da mnogi članovi DNS-a najavili da će ostati privrženi koaliciji, ali da će sve biti jasno nakon večerašnjeg sastanka lidera koalicije na kojem će se analizirati odluka DNS-a da istupi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na nivou BiH, a koji će biti održan u Banjoj Luci.

Dodaje da je na sastanak pozvan i Nešić, ali da ne zna da li će doći.

Dodik je rekao da će prvo obaviti telefonski razgovor sa Nešićem kako bi mu rekao da nije pristojno da pripisuje neke stvari drugima koje DNS-u, kako je rekao, već "leže na leđima".

- Priča o gramzivosti, zloupotrebi položaja, zgrtanju para… Ako je neko sinonim za takve stvari, to je onda DNS iz Istočnog Sarajeva. Tamo su uzimali sav monopol od Puteva’ i mnogi časni ljudi iz te stranke od toga nisu imali nikakve koristi - rekao je Dodik u izjavi za RTRS.

Vrijeme za obračun DNS-a sa tom grupom je bio kada su, kako je rekao, šutali novac na nekom veselju, ali dodao je, to tada nije urađeno.

- Ima jedna narodna izreka:"možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš" - naglasio je Dodik.

S druge strane, članovi i pristalice DNS-a slavili su sinoć u Prijedoru raskid koalicije sa SNSD-om Milorada Dodika.

U tom gradu s velikim oduševljenjem je dočekan raskid koalicije, paljene su i baklje, a automobili su uz zvuke sirena kružili prijedorskim ulicama 

I sam Nešić dernečio je sa kolegama u jednom prijedorskom klubu, uz pjesmu i piće.