U banjalučkom DNS-u čvrsto su riješeni da ostanu u savezništvu sa Igorom Radojičićem, a ovakvu poruku kandidatima DNS-a uputio je i predsjednik odbora Borivoj Obradović.

U zatvorenoj viber grupi kandidata DNS-a, Obradović je poručio da nema dileme i da će i dalje podržavati Radojičićevu kandidaturu za gradonačelnika.

- Čvrsto smatram da odlazak na drugu stranu i mijenjanje kursa u Banja Luci 30 dana pred izbore može samo štetiti našem rezultatu u Banja Luci. Mogu me napadati stranački, medijski, kako god, ali znajte da ja neću da budem čovjek koji će vas voditi u put u kojem se ne vidi ni početak ni kraj - poručio je Obradović kandidatima DNS-a.

Kako je napisao, on ne namjerava promjeniti ovakav stav, bez obzira na to šta će o tome reći rukovodstvo DNS-a.

- Sporazum sa Igorom je bio jedina opcija. Taj sporazum smo potpisali i tako smo se i ponašali – napisao je Obradović, ističući da je DNS u Banjoj Luci bio najkorektniji koalicioni partner.

U poruci, Obradović je podsjetio da su svi odbori DNS-a dužni da do srijede, 21.oktobra donesu odluku o koalicionim odnosima na lokalu.

Sam Obradović,u razgovoru za portal Blmojgrad, istakao je da se radi o unutrašnjim stvarima DNS-a i da će javnost biti blagovremeno obaviještena o odluci Gradskog odbora.