VEZANI TEKST - NiP-ovac Bajramović: Nisam napao Samardžića kod lifta, došlo je do iskrice, on je zvao policiju...

- Građanima Unsko-sanskog kantona današnji incident u kojem je Halil Bajramović, predsjednik NiP-a USK, fizički nasrnuo na Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera USK, neće zvučati iznenađujuće, jer je Bajramović oduvijek poznat po primitivnim ispadima, verbalnim sukobima i kafanskom načinu ophođenja, a poznato je da je prošle godine osuđen i na tri godine zatvora.

Međutim, kako je događaj zabilježen u našem glavnom gradu i kako mu je prethodila najava na društvenim mrežama, te kako je sve uslijedilo nakon aktuelnih političkih previranja u Krajini, smatramo nužnim javno osuditi ovakav vid javnog ponašanja koji je ispod svakog nivoa osnovne kulture - navedeno je u saopćenju.

Istaknuto je da će NES insistirati na tome da ovaj postupak bude krivično i pravno procesuiran "jer ni na koji način ne prihvatamo ovakav oblik ponašanja javnih zvaničnika i smatramo ga primjerom za svaku osudu".

- Također, nećemo dozvoliti da krajišku čast i hrabrost kaljaju kvazipolitičari koji tu ulogu dobijaju preko noći upravo kako bi od Krajine pravili cirkusku arenu i predstavljali ovu regiju na najprimitivniji način - saopćeno je iz NES-a.

Uputili su i screenshot poruka između Bajramovića i Samaradžića u kojim Bajramović najavljuje "plesku".

Bajramović je negirao da je bilo ikakavog napada kazavši da su se samo porječkali, a kasnije su popili i kafu.