open-navfaktor-logo
search
Ključne države
Nervoza raste: Trumpov savjetnik traži hapšenje službenika koji broje glasove
Newt Gingrich, neformalni savjetnik Donalda Trumpa, u razgovoru za Fox News je zatražio hapšenje službenika koji broje glasove u ključnim saveznim državama.
06.11.2020. u 10:53
get url
text

Tvrdokorni republikanac rekao je to u razgovoru s Foxovim voditeljem Seanom Hannityjem, koji je Gingrichu rekao:

- Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, svi oni... Puno njih spominje da je pristranim promatračima dozvoljen pristup brojenju glasova. A onda dobijamo izvještaje da im nije dozvoljeno promatrati izbore. Je li to kršenje zakona? Kako to riješiti?

- Nadam se da će predsjednik Trump povesti milione Amerikanaca koji razumiju šta se događa. Sistem u Philadelphiji, Atlanti i Detroitu je korumpiran. Pokušavaju ukrasti izbore i to im ne bismo smjeli dozvoliti - odgovorio je Gingrich.

- Kao prvo, po federalnom zakonu, trebali bismo zatvoriti ljude koji krše zakone. Ako spriječite nekoga da posmatra brojanje glasova, prekršili ste federalni zakon. Ako skrivate brojanje glasova, upravo ste prekršili federalni zakon. Donosite glasačke listiće koji nisu pravi? Upravo ste prekršili federalni zakon - dodao je.

- I koji je odgovor, sada kad je zakon prekršen, a posmatrači se izbacuju? Zar to ne čini glasanje nelegitimnim? - pitao je Hannity.

- To je pitanje za državnog tužioca. On je danas izdao naredbu da federalni agenti moraju nositi oružje kad idu za ljudima koji krše zakon. To je signal - odgovorio je Gingrich.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.