open-navfaktor-logo
search
Reakcija zastupnika
Nermin Mandra: Nedopustivo da Milan Tegeltija prekida saradnju Evropske komisije i bh. institucija
Zastupnik Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nermin Mandra kazao je da je u Briselu vrlo jasno prepoznato štetno djelovanje trenutnog rukovodstva VSTV-a.
08.06.2020. u 16:29
get url
text

Na vrlo jasne kritike iz Brisela, predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija je odgovorio vrlo bahato, te čak doveo u pitanje saradnju sa Evropskom komisijom. Njemu su svi u krivu, samo je on u pravu. Na bahat način odbacuje sve kritike i preporuke, osim onih koje mu daju njegovi politički nalogodavci, saopćeno je iz SDA.

- Predsjednik VSTV-a mora slušati šta mu to poručuje opća i stručna javnost, šta mu zamjeramo mi kao predstavnici građana i Evropska komisija kao naš partner. VSTV ne može biti tijelo koje nema nikakvu odgovornost. Ne može neko imati pravo da upravlja radom pravosuđa, a da pri tome nema nikakvu odgovornost za urađeno.

Na čelu pravosuđa BiH moraju biti odgovorni i kredibilni ljudi. Tegeltija je na svaki mogući način dokazao da on nije takav čovjek i zato mora biti smijenjen. BiH je u procesu EU integracija i nedopustivo je da Tegeltija, radi svojih interesa, dovodi u pitanje saradnju Evropske komisije i bh. institucija - zaključuje Mandra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.