Trener Željezničara Milomir Odović bio je vidno razočaran igrom i rezultatom svoje ekipe u meču protiv GOŠK-a, koji su gosti iz Gabeli dobili rezultatom 1:2.

Odović ističe da je ekipa već neko vrijeme u krizi koja je kulminirala večerašnjim porazom, te da prihvata sve moguće sankcije, kako za sebe tako i za igrače.

- Definitivno smo lagano ušli u krizu koja je danas kulminirala, kažnjeni smo za onu prethodnu utakmicu koju smo još slabije odigrali. Osjećam veliku odgovoronost, nadam se da će se i igrači malo zamisliti i nadam se što prije početi više davati - kazao je Odović na pres-konferenciji nakon meča.

Ističe da će u klubu razmotriti sve opcije. te da zaslužuju sankcije.

- Činjenica je da prvih pola sata uvijek slabo igramo i to se dogodilo i danas. Dok nismo primili gol bili smo katastrofalni, onda počinjemo malo bolje igrati, ali tada je panika, pritisak. Neke dobre akcije nismo u stanju da krunišemo pogotkom. Zaslužili smo poraz, naravno treba svako, počevši od mene, da prihvati svoj dio odgovornosti - dodao je.

Tvrdi da ova ekipa Željezničara ima kvalitet, ali da su igrači bili "malo prepotentni kada su najbolje igrali".

- Tu su se poklopile još neke stvari, ali ovi igrači koji su odigrali dvije posljednje utakmice bi morali da pruže puno bolje igre. Prvi ja snosim odgovornost i za to sam da svi budemo adekvatno kažnjeni - zaključio je Odović.

Mato Neretljak, trener GOŠK-a, koji je nedavno preuzeo ekipu, imao je debi iz snova. Sa Grbavice je odnio cijeli plijen. Na pres-konferenciji nakon utakmice izjavio je da je ovo pobjeda njegovih igrača, koji su ostavili "srce na terenu" i pružili maksimum.

- Teška utakmica, ja sam imao praktično samo jedan trening s ovom ekipom. Znali smo vrline i mane i mislim da smo ih iskoristili, te zasluženo pobijedili. Tek sam došao u klub i ja sam taj koji je unio malo živosti. Što sam mogao u ovaj jedan ili dva treninga? - kazao je Neretljak.

Potcrtao je da je analizirao igru Željezničaru u meču protiv Slobode, te da mu je taj meč mnogo pomogao u određivanju taktike.

- Držali smo presing, ne možda kao Sloboda. No, ta utakmica mi je puno pomogla. Željezničar teško igra pod pritiskom, ovo je veliki klub koji mora igrati napadački. Poštujem Odovića i vjerujem da je pravi izbor za klub, ali mu treba dati vremena - zaključio je trener Goška.