navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Monaco

Neraskidiva veza kneževske porodice i modnog diva: Unuka Grace Kelly nova je glasnogovornica Chanela

Članice monegaške kneževske porodice Charlotte Casiraghi godinama njeguju bliski odnos s francuskom kućom Chanel, a ovih dana modnim svijetom odjeknula je vijest da će 34- godišnja kćerka princeze Caroline od Monaka i unuka holivudske dive Grace Kelly, postati nova ambasadorica i glasnogovornica slavnog brenda.

Objavljeno: 22.12.2020. u 14:39
get url
text

Desetljećima postoji snažna veza između ove porodice i modnog diva. Najbolji primjer je blisko pijateljstvo princeze Caroline od Monaka i Chanelovog dugogodišnjeg dizajnera Karla Lagerfelda, koji je u februaru prošle godine preminuo.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Stil odijevanja koji njeguju članice kneževske porodice odlično se uklapa s vrijednostima brenda Chanel, a nakon Lagerfeldove smrti, dame iz ove porodice uspjele su održati prijateljstvo s Virginie Viard, aktualnom kreativnom direktoricom kuće.

U brojnim javnim nastupima Charlotte, poput majke, nosila je Chanelove kreacije.

Na dan svog vjenčanja s francuskim producentom Dimitrijem Rassamom, Charlotte je nosila dvije haljine s potpisom Chanel, stoga nimalo ne čudi odluka vodstva brenda da upravo nju proglasi glasnogovornicom i ambasadoricom brenda u svijetu.

Početkom iduće godine, 34-godišnja unuka Grace Kelly preuzet će ovu funkciju, a prema zamisli Virginie Viard, postat će i glavna zvijezda Chanelove nove kampanje za sezonu proljeće-ljeto 2021. godine koja je snimljena u Monaku.