Kako su kazali iz Općine Hadžići razlog pokretanje klizišta su "nesavjesne radnje N.N. osobe koja je zasjekla padinu ispod puta".

- U nalazu građevinskog ispektora Općine Hadžići stoji da je usljed bespravno i nepropisno izvedenih zemljanih radova u Donjim Hadžićima, došlo do klizanja terena. Tome su pogodovale i intenzivne kiše koje su padale proteklih dana. Gabariti klizišta-odrona su oko 20x20 metara, sa tendencijom širenja. Navedenim klizanjem zahvaćen je dio lokalnog puta kroz naselje Musići usljed čega je putna komunikacija prekinuta, kao i sistem vodosnabdijevanja – pojasnili su za Faktor iz Općine.

Istakli su da "radovi nisu mogući, s obzirom da se radi o veoma nestabilnom terenu, koji je u pokretu i nakvašen, te da je naloženo JKP Komunalac Hadžići da razmotri mogućnost izrade bajpasa radi osposobljavanja gradskog vodovodnog sistema i nesmetanog vodosnabdijevanja navednih naselja".

- Do normalizovanja stanja voda će se domaćinstvima dostavljati putem cisterni – naveli su iz općine Hadžići uz apel mještanima da vodu koriste racionalno.

Mještani koji koriste putnu komunikaciju Musići-Nišani-Breza, a koja je prekinuta usljed pokretanja klizišta, koriste alternativni putni pravac Binježevo-Breza-Nišani.

- Protiv N.N. osobe koja je prouzrokovala ovu ogromnu materijalnu štetu pokrenute su pravne radnje – zaključili su iz Općine.