open-navfaktor-logo
search
Doboj
Nepropisno parkirao, pa automobilom pokušao udariti policajca i radnika DIRG-a
Nakon što je vozilu prišao policajac kako bi upozorio vozača da na tom mjestu ne može parkirati, vozač je naglim startovanjem pokrenuo vozilo u pravcu policajca i radnika DIRG-a
22.05.2019. u 11:18
get url
text

Dobojska policija uhapsila je jučer 72-godišnjeg B. Đ. iz Doboja, te mu oduzela automobila "chrysler" kojim je pokupao udariti policajca i radnika Direkcije za izgradnju i razvoj grada (DIRG), nakon što je prethodno upozoren zbog nepropisnog parkiranja. 

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Doboj, policajci Policijske stanice ta bezbjednost saobraćaja Doboj su zajedno sa radnicima DIRG-a iz Doboja u Vidovdanskoj ulici radili na premještanju nepropisno parkiranih i zaustavljenih automobila sa specijalnim vozilom "pauk".

Ispred njih se u međuvremenu na trotoaru zaustavio automobil "chrysler", kojim je upravljala nepoznata osoba. Nakon što je vozilu prišao policajac kako bi upozorio vozača da na tom mjestu ne može parkirati, vozač je naglim startovanjem pokrenuo vozilo u pravcu policajca i radnika DIRG-a. Oni su uspjeli izbjeći kontakt s vozilom, a vozač se velikom brzinom udaljio u pravcu centra grada. 

- Na mjesto događaja je odmah upućena policijska patrola, koja je u Vidovdanskoj ulici u Doboju pronašla vozilo i identifikovala vozača - navodi se u saopćenju.

Nakon kompjetiranja predmeta, protiv 72-godišnjeg vozača će dobojskom Okružnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.