open-navfaktor-logo
search
Direktan sudar
Neprilagođena brzina kumovala nesreći kod Zagreba: Muškarac preminuo u vozilu Hitne pomoći
Teška saobraćajna nesreća desila se sinoć u naselju Kerestinec u Svetoj Nedelji kod Zagreba kada je muškarac prešao u suprotnu traku i direktno se sudario s automobilom. Svemu je, sudeći prema saopćenju policije, kumovala brzina.
08.01.2023. u 11:51
get url
text
Nesreća kod Zagreba

Kako je navedeno, vozač je preminuo u kolima Hitne pomoći, dok su povrijeđe dvije osobe iz vozila u koje je udario.

Nesreća se desila oko 19 sati, a saobraćaj je na tom mjestu bio obustavljen do iza ponoći.

- 65-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke "toyota" zagrebačkih registarskih oznaka sjevernom kolničkom trakom Kerestinečke ceste u smjeru jugozapada. Dolaskom do raskršća sa Stupničkoobreškom ulicom nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste te je prešao u južnu kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, a potom prednjim dijelom vozila naletio na prednji dio automobila marke "citroen" zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak - naveli su danas iz zagrebačke policije.

Uslijed zadobijenih ozljeda 65-godišnji vozačje, tokom prijevoza u zdravstvenu ustanovu, preminuo u vozilu hitne medicinske pomoći, dok su 46-godišnji vozač "citroena" i njegova 44-godišnja suvozačica lakše povrijeđeni i pomoć im je pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

Žena koja je svjedočila događaju je za 24sata.hr ispričala da je automobil išao iz suprotnog smjera, krivudao po cesti i onda završio "u našoj traci, tačno ispred nas".

- Već sam se krenula opraštati od svoje porodice jer sam mislila da je gotovo... No, na sreću, suprug je uspio brzo reagirati i skrenuo je naglo na livadu kako bi izbjegao sudar i tako nam svima spasio život. Nažalost, ovi koji su bili iza nas, nisu uspjeli izbjeći ga  - kazala je ona za 24sata.hr, dodavši da su s njom i suprugom u autu bila njihova djeca koja su cijelim putem plakala od šoka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.