open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Hrvatske
Nepoznati detalji o Milanoviću: Voli kultne srpske filmove i Hajduk
Zoka je renesansni tip, ima puno interesa i ono što ga zanima ide u detalje. Iako ostavlja dojam svojeglavosti, spremno uči od drugih, kaže Milanovićev prijatelj Milan Blaževski
07.01.2020. u 18:56
get url
text

U Splitu su brojni lokalni političari SDP-a sarađivali sa Zoranom Milanovićem i iz prve ruke mogu reći kako izgleda lice novog predsjednika manje poznato javnosti, piše dalmatinskiportal.hr.

Čovjek koji je cijelo vrijeme stajao uz Milanovića i branio ga kada su mu splitski SDP-ovci okretali leđa je Milan Blaževski, bivši gradski vijećnik.

Blaževski je bez fige u džepu hvalio Milanovića i kada to nije bilo oportuno, a i danas su u kontaktu.

- Zoka je renesansni tip, ima puno interesa i ono što ga zanima ide u detalje. Iako ostavlja dojam svojeglavosti, spremno uči od drugih. Popričat će, promisliti, proučiti, uvijek s argumentima. Sjećam se migrantske priče i njegove fokusiranosti, kako je smatrao da treba na pravi način u pravo vrijeme reagirati. Ugledao se tada na Schroedera - sjeća se Blaževski.

Otkrio nam je i da Milanović voli crni humor, srpske kultne filmove kao što su Balkanski špijun i Maratonci. Voli citirati omiljene filmove.

- Jako je duhovit, ne banalan, ni prvoloptaški, nego razvijenog, inteligentnog smisla za šalu - priča nam Blaževski.

Navodi i da ga jako zanima historija koju izuzetno poznaje.

O Hajduku može pričati satima, bolje poznaje njegovu historiju nego većina iz Splita i tu najčešće krene rasprava o detaljima koje možda znaju dva čovjeka - iznio je Blaževski.

Sjetio se i kada je bio lud za biciklom.

- Nije se smjela taknuti, ja je mičem da mogu sjest, a on viče "ne nju dirat" - nasmijao se Blaževski.

Za kraj je rekao i da je Milanović proučio historiju i porijeklo svoje porodice te da je jako ponosan na njih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.