Domaća selekcija, čiji se savez i nije pretjerano iskazao u domaćinstvu, u uvodnim minutama susreta uspijevala je parirati izabranicima Bilala Šumana. Na početku je imala i vodstvo od 4:2, ali je serijom 3:0 BiH došla do prednosti koju je držala do kraja prvog dijela.

VEZANI TEKST - Zmajevi poniženi u Estoniji: U hotelu zaključani 48 sati, bez obroka, ne smiju na terasu

Da nije bilo tehničkih grešaka u napadu, mogli su najbolji rukometaši naše zemlje na pauzu otići i s uvjerljivijom prednošću. Alen Ovčina je postigao pet golova iz šest pokušaja, dok je iskusni Nikola Prce zabio tri gola iz isto toliko upućenih udaraca.

Karl Toom sa šest i Kaspar Lees sa četiri bili su glavne osovine u igri estonske selekcije u prvom dijelu utakmice, koju su Zmajevi dočekali bez ijednog treninga u dvorani, a sve zahvaljujći "angažmanu" domaćina.

U nastavku meča domaćin je dosta brzo "istopio" prednost naše selekcije, a u posljednjih desetak minuta minimalna prednost bila je uglavnom na strani Estonije.

Samo pet golova dali su Zmajevi od 31. do 55. minute, kada je šestim golom našeg tima u drugom dijelu Dejan Malinović izjednačio na 20:20.

Estonci su bolje igrali u finišu utakmice, kao i tokom cijelog drugog poluvremena. Čini se da je na kraju igra u napadu sedam na šest, koju su forsirali, itekako urodila plodom. Domaća selekcija znala je kazniti sve naše tehničke grečke i na kraju slaviti sa 24:21.

Estonci su do pobjede stigli ponajviše zahvaljujući raspoloženom Karlu Toomu i Kasparu Leesu koji su postigli po osam golova, dok su neki od golova Andrisa Celminsa (četiri pogotka) bili u ključnim trenucima utakmice. Najefikasniji igrač u našem timu bio je Alen Ovčina sa šest golova.

Novi duel sa Estonijom igramo 10. januara u Bugojnu.