open-navfaktor-logo
search
10 godina nezaposlen
Neobičan slučaj u Velikoj Britaniji: 41-godišnjak tužio roditelje jer ne žele da ga izdržavaju
Neuobičajen sudski slučaj zabilježen je u Velikoj Britaniji, u kojem je 41-godišnji nezaposleni diplomirani pravnik Faiz Siddiqui tužio roditelje u bizarnom pokušaju da ga finansijski pomažu čitav život.  
11.03.2021. u 14:41
get url
text

On je radio u nekoliko pravničkih kompanija do 2011. godine, pokrenuo je prošle godine postupak protiv svojih roditelja tražeći uzdržavanje, ali ga je sudija porodičnog suda odbio. Sada je slučaj proslijeđen apelacionom sudu i smatra se značajnim slučajem koji bi mogao utjecati na prava svakog roditelja iz Velike Britanije. Sad se žalio na presudu i sve oči su uprte u taj slučaj, jer bi mogao postaviti presedan za ostale roditelje.

Uprkos tome što ima diplomu prava s prestižnog Univerziteta Oxford, Faiz Siddiqui tvrdi da je potpuno ovisan o svojim roditeljima koji žive u Dubaiju. On je već deset godina nezaposlen i živi u stanu u londonskom Hyde Parku čija je vrijednost 1,14 miliona dolara, a koji je u vlasništvu njegove majke Rakshande (69) i oca Javeda (71). Roditelji mu plaćaju i račune, te mu sedmično daju 550 dolara džeparca. No, prijeti mu prestanak izdržavanja zbog ozbiljne svađe koju je imao sa roditeljima.

Ovo nije prvi put da se Faiz Siddiqui pojavljuje u medijima. Prije nekoliko godina privukao je pažnju jer je tužio Univerzitet Oxford tvrdeći da mu ova institucija nije pružila adekvatno obrazovanje, što ga je navodno spriječilo da stekne prvorazrednu diplomu i utjecalo je na njegovu pravničku karijeru. Gubitak je procijenio na 1.4 miliona dolara, ali sudija je odbacio njegov zahtjev.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.