open-navfaktor-logo
search
Muzičar
Neno Murić snimio pjesmu iz filma o Tomi Zdravkoviću
Neno Murić objavio je pjesmu "Ponoć" iz filma "Toma" Dragana Bjelogrlića.
11.10.2021. u 10:09
get url
text

Cover verziju Neno je snimio sa Vokalno instrumentalnim sastavom Club na poziv muzičara Filipa Miovčića, klavijaturiste koji je zadužen za mix i mastering.

- Dobio sam poziv da otpjevam pjesmu na neki svoj način, a posebne emocije donijela je i pjevačica Jovana Gajović. Filip je znao da sam veliki poštovalac Tomine muzike i neprikosnovenog kralja kafane, boema i muzičara. Kada mi je rekao da ćemo sve snimati u restoranu Bob na Trebeviću, bio sam oduševljen jer znam da je legendarni Toma Zdravković većinu svojih spotova snimio upravo na tom mjestu i imao posebnu vezu sa Sarajevom. Kako je i sam film poklon vrsnim umjetnicima, tako je i ovo moj poklon muzičaru koji nas je na neki način zadužio svojom umjetnošću i inspirisao na ovakvu muziku - kaže Murić.

Spot je objavljen na Youtube kanalu Nene Murića, a snimio ga je Alen Alić.

Film "Toma" govori o životu legendarnog pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića, a naslovnu numeru "Ponoć" komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Tozovcem i do sada broji skoro 4 miliona pregleda. Riječ je o duetu Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić koji nikada nisu snimili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.