open-navfaktor-logo
search
Komentarisao Dodikov stav
Nenad Stevandić o duplim funkcijama: Ko je zaradio milione, ne treba ga kažnjavati
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska) komentarisao je danas stav predsjednika RS-a i lidera SNSD-a Milorada Dodika da izabrani ili imenovani funkcioneri treba da obavljaju samo jednu funkciju.
17.11.2022. u 13:32
get url
text

Iako je istakao da stranka čiji je predsjednik još nije razgovarala niti donijela stav o ovom pitanju, on se lično ne slaže u potpunosti sa Dodikovim opredjeljenjem.

- Lično mislim da priča o duplim funkcijama izaziva negativne konotacije. S druge strane, mislim da treba da mjerimo uspješnost onoga koji obavlja funkciju. Ako je neko uspješno vodio instituciju, zaradio milione, uveo nove tehnologije ili napravio veliki napredak, ne znam da li ga treba kažnjavati zbog političke pripadnosti ili toga što mu je narod dao podršku da bude zastupnik - rekao je Stevandić.

S druge strane, poručio je, da onome ko je uništio instituciju ili loše poslovao, ne treba da bude odbrana što pripada nekoj stranci ili što je zastupnik.

Dodik je danas na Twitteru napisao: "SNSD će, u skladu s ranijim opredjeljenjem, kroz organe stranke operacionalizovati stav da izabrani ili imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.