open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Nenad Bjelica demantovao rukovodstvo tuzlanske Slobode
Na press konferenciji povodom gostovanja Modrih rečeno je kako "Dinamo dolazi u sastavu koji je nastupio u nedavnoj utakmici protiv Manchester Cityja", no čini se da je to daleko od istine
06.10.2019. u 13:56
get url
text

Veliki jubilej, 100. godišnjica RSD Sloboda, bit će obilježena prijateljskom utakmicom u kojem će tuzlanski klub na Tušnju 11. oktobra ugostiti zagrebački Dinamo.

Učesnik ovosezonskog izdanja grupne faze Lige prvaka u "grad soli" stiže u jednom od najtežih i najdelikatnijih trenutaka u stogodišnjoj historiji kluba, o čemu najbolje svjedoči izjava trenera tuzlanskog premijerligaša Gradimira Crnogorca nakon jučerašnjeg poraza na gostovanju kod Radnika u Bijeljini.

- Naš klub koji slavi 100 godina je na izdisaju. To može shvatiti kako ko hoće, ali dotakli smo dno. Umjesto da cijeli grad i regija slavi rođendan kluba, mi moramo pričati o stvarima koje moraju da budu osigurane igračima. To mi nemamo. Apelujem na Grad i na sve ljude da se trznu. Više nije pet do 12, već je 12:05. Našem klubu se piše crno - poručio je Crnogorac u dosta emotivnom govoru nakon poraza u Semberiji.

Prijateljski meč s Dinamom, kojim će se obilježiti veliki jubilej, ujedno bi trebao donijeti i nešto novca u kasu tuzlanskog kluba, no čini se da u redovima "crveno-crnih" baš i nisu najbolje upućeni u neke detalje, pogotovo kada je riječ o sastavu aktuelnog prvaka Hrvatske koji će gostovati na Tušnju.

Naime, na nedavnoj press konferenciji povodom gostovanja Modrih rečeno je kako "Dinamo dolazi u sastavu koji je nastupio u nedavnoj utakmici protiv Manchester Cityja", što je sinoć nakon utakmice između Dinama i Slaven Belupa svojom izjavom demantovao trener Zagrepčana Nenad Bjelica.

- U četvrtak igramo protiv Žepča, a u petak protiv tuzlanske Slobode. Ostaju nam samo sedmorica igrača na raspolaganju iz prvog sastava, svi ostali su iz drugog tima . Ići će Đira, Franjić, Baturina, Šipoš... Imat ćemo dobar tim u Bosni i Hercegovini – kazao je Bjelica nakon minimalne pobjede trener Bjelica, a prenose Sportske novosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.