open-navfaktor-logo
search
Savjeti
Nemojte upadati u zamke kojima dodajete sebi koju godinu više
Sve žene žele izgledati mlađe nego što jesu, ali često prave greške zbog kojih dobiju dobiju suprotan efekat. Pročitajte nekoliko savjeta kako da izbjegnete zamke
20.05.2019. u 08:49
get url
text
Suknje možete kombinirati uz sve
Suknje možete kombinirati uz sve

1.Slijepo praćenje mode nije dobro iz više razloga. Prvo, to nije isplativo jer se moda mijenja nevjerovatnom brzinom pa nešto što je u jednom trenutku hit ubrzo može izgledati smiješno. Zato je bolje ulagati u klasičniju odjeću jer u njoj uvijek možete izgledati dobro. Drugo, ono što je moderno ne znači da će svima stajati kao modelima na naslovnicama modnih magazina.

2. Odjevni predmeti u fluoroscentnim bojama nisu za žene koje nemaju idealnu figuru jer privlače pažnju upravo ondje gdje ne treba. Umjesto povodljivosti za modnim trendovima, pametnije je kupovati odjeću u neutralnijim bojama poput crne, mornarsko plave, sive, maslinaste, smeđe i bijele, a dopušteno je poigrati se i s crvenom, zelenom i ljubičastom. Ako baš volite jarke boje, neka vam dodaci poput torbice, naočara i nakita budu u jarkim bojama, dok je odjeća neutralna.

3.Prejaka šminka i debele crne linije oko očiju žena u godinama mogu naglasiti bore i nepravilnosti na licu umjesto da izgledaju zavodljivo. Slična greška je i nanošenje debelog sloja pudera. Poželjno je umjereno nanijeti puder ondje gdje treba i pritom upotrebljavati samo tekući ili onaj u kremi jer suhi puder u prahu ili kamenu isušuje kožu, a to definitivno nije ono što treba zrelom licu.

4.Morate voditi računa o koži na svim dijelovima tijela. Veliki broj žena posebnu pažnju posvećuje licu, a zapostavlja ruke, vrat i dekolte. Morate biti oprezni i sa izlaganjem suncu. Lijepi bakreni ten je samo trenutan, dok sunčanje dugoročno djeluje tako da vas postaruje. Ultraljubičasto zračenje osiromašuje ćelije kože "ubijajući" kolagen koji je zaslužan za njenu elastičnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.