open-navfaktor-logo
search
90.480 članova
Nemoguće, to je naš cilj: Navijači Hajduka u klub donijeli više od dva miliona KM
Splitski Hajduk se može pohvaliti sa uspješnom 2022. godinom.
28.12.2022. u 09:21
get url
text

Bili su osvojili Kup Hrvatske, a prvenstvo su okončali na drugoj poziciji iza Dinama - i na kraju prošle sezone, a i na polusezoni 2022/23.

Ali, ono što posebno raduje Splićane jeste navijačka armija koja je stala iz Hajduka. Viceprvak Hrvatske pohvalio se da je u 2022. godini članske karte uzelo 90.480 navijača!

- Bliži se kraj godine u kojoj su navijači u nikad većem broju stali uz Hajduk. Brojač se zavrtio na početku godine i nije stajao dok su padali brojni historijski rekordi, a novi se nizali i konačno se zaustavlja danas na izvanrednoj brojci od 90.480 članova.

Navijači, ta pokretačka snaga Hajduka, odvela ga je do najbolje sezone u zadnjih deset godina, a kroz članarine se na račun kluba slilo više od dva miliona KM!

Nemamo puno vremena za odmor, Nova godina je na vratima, a brojač članova spreman je odvrtiti još puno članova i rekordnih brojki, a sve uz emocije strast i bezrezervnu pripadnost klubu za kojeg dišemo!

Hvala vam na nezaboravnoj 2022, a uskoro krećemo zajedno do tih 100.000 članova Hajduka! Zato jer ga volimo, jer ga živimo i zato jer, kako je davno rekao Biće Mladinić, nemoguće, to je naš cilj - poručili su iz Hajduka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.