open-navfaktor-logo
search
Golgeter Zrinjskog
Nemanja Bilbija: Ponosan sam što sam dio tima BiH
Nakon što je u minuloj sezoni postigao 33 gola, bio uvjerljivo najbolji fudbaler državnog prvaka Zrinjskog i Premijer lige Bosne i Hercegovine, napokon, poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine dobio je i Nemanja Bilbija.
01.06.2022. u 11:12
get url
text

Kako je istakao za zvaničnu internet stranicu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH), zadovoljan je prvim utiscima na priprema nacionalnog tima BiH za junske utakmice UEFA Lige nacija.

- Utisci su veoma dobri. Ovdje su naša najveća imena i veoma sam ponosan što sam dio ove ekipe za juni, za ove utakmice - rekao je Bilbija, kako prenosi Anadolija, dodavši:

- Veoma dobro se radi. Selektor (Bugarin Ivaylo Petev, op.a.) ima neke svoje zahtjeve i svi ih redom ispunjavamo.

Bilbija smatra i da BiH ima dobru reprezentaciju bez obzira što posljednjih godina bilježi loše rezultate.

- Mislim da imamo jednu jako dobru reprezentaciju. Treba vjerovati u pozitivan rezultat i jedva čekamo utakmice - kazao je Bilbija, napomenuvši da u premijernom meču s Fincima najveća opasnost prijeti od njihovog napadača i najboljeg igrača Teemu Pukkija.

Bosna i Hercegovina igrat će u grupi 3 u Ligi B, gdje će za protivnike, osim Finske, imati i Rumuniju, te Crnu Goru.

- Grupa je izjednačena, tu su i Rumunija i Crna Gora. Potreban nam je pozitivan rezultat na početku u Finskoj za ubuduće. Trebamo vjerovati u pozitivan rezultat - rekao je Bilbija.

Bosna i Hercegovina će 4. juna gostovati u Finskoj pa tri dana poslije biti domaćin Rumuniji. Regionalni derbi s Crnom Gorom u Podgorici igrat će 11. juna, dok će tri dana kasnije dočekati Finsku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.