Vanredna sjednica

Nema zapošljavanja na budžet bez saglasnosti ministarstava i Vlade TK

Objavljeno: 03.10.2019. u 12:33 Autor: J. B.

Zaključak se odnosi i na sve započete procedure prijema zaposlenika, koje će zahtijevati ponovnu saglasnot Vlade

Vlada TK: Održana vanredna sjednica

Na današnjoj vanrednoj sjednici, Vlada Tuzlanskog kantona donijela je zaključak kojim traži da sve kantonalne institucije prilikom prijema, premještaja ili unaoprjeđenja zaposlenika moraju dobiti saglasnost nadležnog ministarstva. Zaključak se odnosi i na sve započete procedure prijema zaposlenika, koje će zahtijevati ponovnu saglasnot Vlade.

- Zadužuju se direktori, odnosno rukovodioci samostalnih kantonalnih uprava i upravnih organizacija, kao i javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih institucija čiji je osnivač TK da, u vezi sa započetim procedurama prijema zaposlenika na određeno i neodređeno vrijeme, odnosno izdavanja rješenja o prijemu u radni odnos, bilo putem javnog konkursa, internog premještaja, unapređenja zaposlenika ili sporazumnog preuzimanja, a prije nastavka započetih ili započinjanja novih procedura prijema, prethodno pribave saglasnost nadležnog resornog ministarstva, odnosno Vlade TK gdje ne postoji resorna nadležnost nekog od ministarstava - navodi se u saopćenju Vlade.

Dodaju da su resorna ministarstva dužna da o predmetnom zaduženju kao i njihovom obaveznom postupanju po njemu, upoznaju sva javna preduzeća, javne ustanove i druge kantonalne institucije čiji je osnivač TK, odnosno koje se finansiraju iz budžeta TK.

- Također se zadužuju rukovodioci kantonalnih ministarstava, samostalnih kantonalnih uprava i upravnih organizacija, ureda pri Vladi Kantona, kao i drugih kantonalnih institucija koje postupke prijema u radni odnos provode po odredbama Zakona o državnoj službi Tuzlanskog kantona, a koji su već započeli odgovarajuće procedure prijema novih zaposlenika po ranije datim saglasnostima Vlade Tuzlanskog kantona, da prije nastavka započetih procedura ponovo pribave saglasnost Vlade Tuzlanskog kantona - navode u Vladi.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije