open-navfaktor-logo
search
Prevozio 132 osobe
Nema preživjelih u padu kineskog aviona
Nijedna preživjela osoba u padu aviona kineske aviokompanije  Eastern Airlines nije pronađena dok su napori potrage ušli u drugi dan, prenose kineski državni mediji.
22.03.2022. u 14:07
get url
text

U najtežoj kineskoj avionskoj nesreći u duže od decenije, Boeing 737-800 – koji je prevozio 132 osobe- srušio se u ponedjeljak popodne na jugu zemlje na letu od Kumminga do Guangzhoua.

Uzrok pada aviona još nije poznat i vlasti nisu objavile bilo kakve nove informacije o žrtvama. Sudeći po državnim novinama Omladinski dnevnik, istražitelji na mjestu nesreće se suočavaju s teškim terenom i lošim vremenom, i nisu još pronašli crne kutije aviona - podatke o letu i snimke razgovora u pilotskoj kabini – koje bi mogle osigurati ključne tragove o tome kako se katastrofa odvijala.

 Fotografije i snimci koje su objavili državni medij prikazuju džinovske stupove dima kako se uzdižu iznad planine nakon pada. Ekipe za spašavanje i potragu probijale su se kroz teren prekriven olupinama i dijelovima aviona. Pasoši, lični dokumenti i dijelovi mobitela razbacani su po zemljištu, javlja Omladinski dnevnik, prenosi CNN.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.