open-navfaktor-logo
search
La Liga
Nema Pjanića, nema bodova: Barca poražena u gostima kod Getafea
Fudbaleri Barcelone prvi poraz u ovoj sezoni La Lige doživjeli su večeras na gostovanju ko Getafea koji ih je pobijedio 1:0.
17.10.2020. u 22:53
get url
text

Da će gostovanje kod Getafea biti veliki zalogaj za ekipu Ronalda Koemana potvrdilo je prvo poluvrijeme utakmice na stadionu "Alfonso Perez".

Prvu priliku na utakmici 6. kola La Lige imao je domaći sastav, ali je Neto u 18. minuti sigurno zaustavio šut Nemanje Maksimovića.

Samo dvije minute kasnije uzvratio je Lionel Messi. Ipak, sreća je poslije udarca Argentinca bila na strani Getafe, jer je lopta odsjela na lijevoj stativi gola domaće ekipe.

VEZANI TEKST - Povratnik u elitu šokirao Real Madrid, Zidane na poluvremenu napravio pet izmjena

Sredinom prvog poluvremena, u kratkom vremenskom razmaku, Katalonci su imali dvije dobre prilike. Prvo je David Soria u 30. minuti odbranio udarac Clementa Lengleta, da bi samo minuta kasnije Antoine Griezmann šutirao tik iznad prečke.

Posjed lopte, koji je u prvom poluvremenu bio debelo na njihovoj strani, gosti nije uspijevali da materijalizuju. Tri minute prije kraja prvog dijela Messi je pokušao iz slobodnjaka, ali je Soria bio na svom mjestu.

U 11. minuti nastavka Frenkie De Jong je krivio penal, a u prednost za Getafe pretvorio ga je Jaime Mata.

Cucu je u 79. minuti imao priliku da riješi utakmicu, ali je Neto dobrom reakcijom spasio svoju mrežu.

Imali su domaćini još dvije dobre šanse u finišu, obje preko Cucha. U 85. minuti drugi gol Getafea  spriječila je prečka, da bi četiri minute kasnije lopta prozujala iznad nje.

Iako je najavljivano da bi Pjanić trebao dobiti određenu minutažu, a prema nekim izvorima čak i biti starter, večeras mu Koeman nije dao ni minute u prvom ovosezonskom porazu Barce.

Ukratko rečeno, nema Pjanića - nema bodova!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.