VEZANI TEKST - Po zahtjevu Stanića: Ostaje li Feroelektro bez zgrade u Titovoj i građevinskog zemljišta, vrijednih 31 milion KM

Smajić je, kao i ostali radnici nekadašnjeg privrednog giganta, u stanju šoka.

- Ovo je katastrofa. Iako je Tužilaštvo Kantona Sarajevo tražilo mjere zabrane upravljenjem nekretninama i obustavu prodaje, to Kantonalni sud nije uvažio. Kupac je BBI, a Goran Stanić, koji je već ranije zavio Feroelektro u crno, današnje ročište napustio je punih džepova. Žalosno - istakao je ogorčeni Smajić.

Ovim je ugrožena egzistencija radnika Feroelektra.

- Šta će sada biti? Ostat ćemo bez plaća i doprinosa, iznajmljivanje ovih nekretnina donosilo nam je sigurna primanja - podvlači Smajić.

Podsjetimo, prema Smajićevim riječima, za vrijeme upravljanja Feroelektrom, u periodu od 2004. godine pa sve do 2016. godine, tadašnji većinski vlasnik Stanić Invest d.o.o. Kreševo je za 4,1 miliona KM navodnih pozajmica Feroelektru upisao hipoteku na spomenute nekretnine.

- Koliko je tačna ta priča o pozajmicama govori i podatak da je Agencija za privatizciju FBiH tužila Staniće za štetu u Feroelektru za iznos od 11 miliona KM. Tužba je na Općinskom sudu u Sarajevu odbijena, a direktor Agencije Drago Vrbić nije uložio žalbu Kantonalnom sudu, a imao je pravo na to - kazao je nedavno Smajić.