open-navfaktor-logo
search
Ljiljani u Minhenu
Nekoliko kilometara dalje igra Bayern, ali gleda se FC Bosna i Hercegovina
Takmiče se u lokalnoj amaterskoj ligi, a na njihovim utakmicama prava je navijačka atmosfera
21.10.2018. u 15:22
get url
text

U Njemačkoj, kao i većem dijelu svijeta, fudbal je najvažnija sporedna stvar na svijetu. Minhenski Bayern ponos je Bavarske i za utakmice trofejnog tima traži se karta više. Bez obzira na to da li u Minhenu gostuju Real Madrid, Barcelona, Manchester United ili Fortuna Dusseldorf.

Na dan kada igra minhenski klub u ovom gradu sve jednostavno stane...

No, nekoliko kilometara dalje od Allianz Arene, stotinjak navijača svakog vikenda prati jedan drugi klub koji ima simboličan naziv FC Bosna i Hercegovina. Ni blizu slavan kao Bayern, ali sa tradicijom dugom 25 godina.

{$galerijaFotografija}

FC Bosna i Hercegovina osnovali su gastarbajteri iz naše zemlje 1993. godine i već 25 godina njihov klub je glavno mjesto okupljanja za ljude iz te zajednice, ali i sve druge željne dobre zabave.

Takmiče se u lokalnoj amaterskoj ligi, a na njihovim utakmicama prava je navijačka atmosfera. Zastave sa ljiljanima, bubnjevi i poneka baklja glavni su rekviziti, a najvjerniji navijači prate ih čak i na okolnim gostovanjima. 

Nekad se malo i pretjera sa slavljem i zabavom pa je tako jednom i policija reagovala, ali je bila dovoljna samo molba da se malo stišaju. Incidenata u i oko kluba nema. Pobjede se proslavljaju euforično, a o svemu se navijače izvještava na Facebooku.

FC Bosna i Hercegovine Minhen - 21.10.2018.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.