open-navfaktor-logo
search
Proba u toku
Neki radijatori još hladni: Grijanje u Tuzli zvanično počinje u ponedjeljak?
Sezona grijanja zvanično bi trebala početi kada se tri dana zaredom u 21 sat izmjeri tremperatura od 12 stepeni Celzijusa ili niža
04.10.2019. u 19:18
get url
text

Centralno grijanje Tuzla provodi završne pripreme za zvaničan početak sezone grijanja, a većina korisnika u zgradama do sada je osjetila toplinu u radijatorima u sklopu tehnološke probe sistema, koja je počela jučer. Ipak, u dvadesetak kolektivnih objekata u Tuzli, zbog tehničkih problema, radijatori su još hladni.

Zvaničan početak sezone grijne sezone, kada će korisnicima biti obračunavana cijena grijanja, počet će u zavisnosti od vanjskih temperatura, a najkasnije 15. oktobra.

- Imamo dvadesetak zgrada u kojima su poplavljeni podrumi zbog kvarova kanalizacione ili vodovodne mreže i dok se to ne riješi, mi ne možemo prići podstanicima da bi uspostavili sistem grijanja. Prvo se to mora sanirati da bi mogli pustiti grijanje - kaže Suljo Sarić, pomoćnik direktora za tehnička pitanja u Centralnom grijanju Tuzla.

Sezona grijanja zvanično zvanično bi trebala početi kada se tri dana zaredom u 21 sat izmjeri tremperatura od 12 stepeni Celzijusa ili niža. Temperatura u Tuzli, mjerena u 21 sat, sinoć je bila niža od 12 stepeni Celzijusa.

Iz Centralnog grijanja Tuzla saopćili su da prate službene podatke o vanjskim temperaturama.

- O zvaničnom početku sezone obavijestit ćemo građane, a ukoliko se ispune uvjeti, to bi se moglo desiti u ponedjeljak - rekao je Sarić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.