open-navfaktor-logo
search
Petev pozvao Miličevića
Nekada se radovao nastupima za Hrvatsku, danas na spisku Zmajeva
Ivaylo Petev, najneuspješniji selektor u historiji fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je danas spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Gruzije i Luksemburga.
11.03.2022. u 21:29
get url
text

Zmajevi će oba ova susreta igrati na domaćem terenu u Zenici - 25. i 29. marta, a na spisku ima i novajlija. Jedan od njih je Hrvoje Miličević, defanzivac koji je nosio dresove Zrinjskog i Sarajeva, a sada nastupa za AEK Larnacu (Kipar).

Miličević je rođen u Mostaru, igra na poziciji stopera i s te strane nije sporno što je dobio poziv u bh. tim. Međutim, sporna može biti druga stvar. On je prije devet godina debitovao za mladu reprezentaciju Hrvatske i "radovao se nastupima u kockastom dresu".

- Naravno da sam prezadovoljan, kako zbog debija i pobjede, tako i zbog svoje igre. Na terenu sam se zadržao sedamdeset minuta, a kritike na moju igru bile su dosta pozitivne. Najvažnije od svega jest činjenica da je jako zadovoljan bio selektor Kovač, kojeg sam na ovom okupljanju tek upoznao - rekao je Miličević u martu 2013. godine za Dnevni list nakon debija za U21 tim Hrvatske protiv Švedske.

VEZANI TEKST - Petev objavio spisak za martovske utakmice Zmajeva

No, kada je postalo jasno da nema kvaliteta za A reprezentaciju naših komšija sjetio se da je rođen u BiH. Ujedno, nastup u reprezentaciji donosi i bolju podlogu za unosniji ugovor.

Miličević ima 28 godina, nije neki potencijal gledajući budućnost reprezentacije. No, ukoliko njegovi agenti pokušaju da mu osiguraju bar još jedan transfer, kao aktuelnom A reprezentativcu neke zemlje bit će im mnogo lakše završiti posao.

A možda je kod iskusnog defanzivca samo prodario patriotizam. Ovaj prema zemlji u kojoj je rođen... Kako god, dobrodošao među Zmajeve, Hrvoje Miličeviću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.