open-navfaktor-logo
search
Šokantno priznanje
Nekada prva teniserka svijeta bivšeg vicepremijera svoje zemlje optužila za silovanje
Kineska teniserka Peng Shuai javno je optužila nekadašnjeg vicepremijera svoje zemlje Zhanga Gaolija da ju je primorao na seksualni odnos, napisala je Peng na kineskoj društvenoj mreži Weibo.
04.11.2021. u 11:17
get url
text

Objava bivše najbolje teniserske planete u međuvremenu je uklonjena, a zanimljivo da ukoliko želite na Googleu pretražiti ime ove djevojke, vidjet ćete da postoje ograničenja.

Da sve bude još šokantnije, ovo je prva takva optužba na račun nekog visokopozicioniranog kineskog političara.

Inače, Zhang (75) je između 2013. i 2018. godine bio zamjenik kineskog premijera i blizak saradnik sadašnjeg predsjednikna Xi Jinpinga.

Iako je objava brzo uklonjena mnogi su usjepjeli da vide i pročitaju šta je napisala, a u objavi je opisala šta se sve dešavalo i kako ju je Zhang navodno seksualno prvi put napao kada je ona došla u njegov dom. I to da igra tenis.

- Tog popodneva nisam dala saglasnost i nisam mogla da prestanem da plačem. Doveo me je u svoju kuću i natjerao da imamo odnose. Nemam dokaze i bilo je nemoguće napraviti ih. Uvijek ste se plašili da sa sobom ne ponesem nešto poput kasetofona ili da ne snimim. Nema audio zapisa, nema video zapisa, samo moje iskrivljeno ali vrlo stvarno iskustvo - napisala je teniserka na objavi koja je uklonjena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.