open-navfaktor-logo
search
Čekajući kandilje
Neka i ovog ramazana program RTV TK bude vaš prvi izbor
U skladu s aktuelnom epidemiološkom situacijom, poštujući potrebe i očekivanja gledatelja u vrijeme kada su im  mogućnosti izbora znatno reducirane i u velikoj mjeri određene ponudom televizijskih programa, Radio-televizija Tuzlanskog kantona i ovog je ramazana s posebnom pažnjom i odgovornošću pristupila pripremi i realizaciji Ramazanskog programa koji će biti emitovan svakadnevno u prediftarsko i sehursko vrijeme.
12.04.2021. u 09:19
get url
text

Mnoštvo je zanimljivih i edukativnih sadržaja upakovano u četiri sata jedinstvenog i već tradicionalno izuzetno  dobro prihvaćenog i gledanog programa pod nazivom "Čekajući kandilje".

Kako bi opravdali očekivanja i ukazano tradicionalno ukazivano povjerenje, bez obzira na stanje pandemije, Radio-televizija Tuzlanskog kantona "dobitnu" formulu nije mijenjala, ali ju je dodatno unaprijedila i prilagodila trenutnim okolnostima učinivši Ramazanski program još zanimljivijim i sadržajnijim. Iako pritisnuti sumornom pandemijskom  stvarnošću, gledatelji će biti u prilici istinski uživati u ljepotama ramazana barem uz tv ekrane.

Uz redovne rubrike, koje su prethodnih godina veoma dobro prihvaćene, uvedeno je i nekoliko novih. Uz  "Miris iftara" svake večeri u iftarsko vrijeme ćemo razgovarati sa osobama koje vrijedno i uspješno rade u različitim oblastima ostavljajući tragove svoga  djelovanja u bh. društvu. Iz ugla medicinske struke i savjete nutricionista svakodnevno ćemo nastojati savjetima uputiti kako "Postiti zdravo", šta pripremati za iftar a šta za sehur i u kojem dijelu ramazana.

Ramazan je prilika i da se osvrnemo na našu tradiciju i ono što i koliko smo čuvali i očuvali od ganarecija prije nas  te šta ostavljamo novim naraštajima. Prisjećajući se prošlosti kroz rubriku "Naše naslijeđe", podsjetit ćemo se na našu tradiciju i običaje. Upoznat ćemo također i neke od "Bošnjačkih velikana" kroz interpretaciju njihovog života i rada u različitim periodima, govoriti o bogatstvu i ljepotama Bosanskog jezika... Svakodnevno, u gostima će nam biti i mudrim dosjetkama nas uveseljavati i narodnoj mudrosti učiti Nasrudin Hodža.

Posebno  ponosni  ove  godine u RTV TK su na projekat programski segment "Ramazan u Bosni i Hercegovini". Nakon što već godinama uspješno pohodimo sve medžlise na području Tuzlanskog kantona i Sjeveroistočne Bosne, ove godine, a nakon brojnih poziva iz drugih krajeva Domovine, priču smo proširili na cijelu Bosnu i Hercegovinu!

Čekajući kandilje svakodnevno i uživo ćemo se u program i javljati iz svih dijelova BiH, od Tuzle, Brčkog, Bijeljine, Gradačca., Srebrenice, do Banja Luke, Mostara, Foče, Stoca, Bužima, Prnjavora, Konjica, Cazina... Nikada do sada niko u Bosni i Hercegovini pred  sebe nije postavio  takav cilj i u domove  gledatelja prenio ljepote ramazana širom naše Domovine! Uživo ćemo se svake večeri javljati s različitih lokacija i prenosti ramazansku atmosferu iz vaših džemata, mahala, ulica, trgova, domova…

Također, i ovog Ramazana ćemo "Diwaniti" o različitim temama, propitivati vaše znanje i nagrađivati vaše povjerenje… Uz zvuke ilahija i sevdalinke nastojat ćemo ramazansko i iftarsko raspoloženje učiniti potpunim…Stoga, neka i ovog ramazana program Radio-televizije Tuzlanskog kantona bude vaš prvi izbor!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.