open-navfaktor-logo
search
Svečana manifestacija
Nejra Sipović i Nedžad Husić najbolji sportisti Kantona Sarajevo za 2021. godinu
Sportski savez Kantona Sarajevo održao je svečanu manifestaciju "Izbor sportiste Kantona Sarajevo za 2021. godinu" na kojoj su dodijeljene nagrade za najboljeg sportistu i sportistkinju, trenera, ekipne nagrade, nagrade za najperspektivnije sportiste i specijalne nagrade.
26.02.2022. u 10:07
get url
text

Nagradu za najbolju sportistkinju Kantona Sarajevo za 2021. godinu dobila je karatistkinja Nejra Sipović , dok je najbolji sportista taekwondoista Nedžad Husić. Najuspješniji junior je karatista Anes Bostandžić, dok je Ada Avdagić iz taekwondoa najbolja juniorka.

Najbolji trener je Haris Husić koji je zajedno sa Nedžadom Husićem predstavljao BiH na Olimpijskim Igrama u Tokiju. Ekipnu nagradu u ženskoj konkurenciji osvojio je Streljački klub Sarajevo, dok su nagradu u muškoj konkurenciji podjelili Klub dizača tegova Bosna i Hrvački klub Bosna.

Sportski savez KS također je dodijelio specijalna priznanja i Judo klubu Bosna za ostvareni sportski podvig, Asmeru Šeti za vrhunski trenerski rezultat, dr. Adnanu Hadžimuratoviću za doprinos u radu Sportskog saveza KS, te Larisi Cerić za ostvarene olimpijske norme u Kantonu Sarajevo za 2021. godinu, saopćeno je iz Sportskog saveza KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.