open-navfaktor-logo
search
Bit će, ali kada
Neizvjesna nabavka dezinfekcionih sredstava u sarajevskim apotekama
U Apotekama Sarajevo još ne znaju kada će nabaviti dezinfekciona sredstva, alkohol, a nestašica traje od kako je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju koronavirusa.
18.03.2020. u 22:29
get url
text
Apoteke Sarajevo

Javna ustanova Apoteke Sarajevo u proteklom periodu prodala je izuzetno velike količine različitih vrsta dezinfekcionih sredstava, kao i alkohola za potrebe svih naših građana, izjavila je za Faktor Amela Melić iz Odjela za prodaju JU Apoteka Sarajevo.

- S obzirom na to da se radi o izvanrednim okolnostima, iako smo smo preduzeli sve aktivnosti po pitanju nabavke, već duže vrijeme ni proizvođači, ni dobavljači nam ne isporučuju dezinfekciona sredstva u traženim količinama. I pored ovih činjenica, i dalje preduzimamo sve aktivnosti po pitanju nabavke traženih dezinficijensa, te se nadamo da ćemo u narednom periodu uspjeti nabaviti određenu količinu - kazala je Melić.

Svaka buduća isporuka odmah će biti na raspolaganju građanima, obećali su iz Apoteka Sarajevo, ali ne znaju ni približan datum kada će se moći kupiti sredstva za dezinfekciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.