open-navfaktor-logo
search
UKC Banja Luka
Neizvijesno stanje dječaka povrijeđenog na bazenu u Prijedoru
Dijete je u Klinički centar primljeno je bez svijesti, pothlađeno, te sa lošim spontanim disanjem. Obavljena je sva neophodna dijagnostika i konstatovan je otok moždanog tkiva, rekli su iz UKC-a
01.07.2019. u 11:23
get url
text

Šestogodišnji dječak iz Prijedora, koji je u petak kasno popodne teško povrijeđen prilikom kupanja na gradskom bazenu u prijedorskom naselju Pećani u teškom je stanju, a sve prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su neizvijesne, saopćeno je iz banjalučkog UKC-a.

Dječak je u tu zdravstvenu ustanovu dovezen u petak u 22.10 sati sanitetskim vozilom Opšte bolnice Prijedor, nakon čega je hospitalizovan na Intenzivnoj njezi Klinike za dječiju hirurgiju.

- Prema riječima doktora Nenada Škorića, pacijent Đ. P. primljen je bez svijesti, pothlađen, te sa lošim spontanim disanjem. Obavljena je sva neophodna dijagnostika i konstatovan je otok moždanog tkiva - rekli su iz UKCRS-a.

Dječak je, pod okolnostima koje se još utvrđuju, povrijeđen na gradskom bazenu, gdje je bio na kupanju.

On je, prema izjavama svjedoka, potonuo u bazen i bio je bez svijesti kada je izvučen iz vode.

- Pomoć djetetu na licu mjesta ukazala je Služba hitne medicinske pomoći, nakon čega je prevezeno u Opštu bolnicu Prijedor, gdje je reanimirano, a potom prevezeno u UKC Banja Luka na dalje zbrinjavanje - kazala je za Faktor glasnogovornica PU Prijedor Vesna Pačariz.

Dodala je da je o svemu obaviješten okružni javni tužilac iz Prijedora, pod čijim nadzorom policija radi na utvrđivanju svih okolnosti ove nesreće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.