open-navfaktor-logo
search
Posljednji ispraćaj
Nedžad Ibrahimpašić sahranjen sa zastavom Želje i šalom Partizana
Nedžad Ibrahimpašić, sportski menadžer i trener, koji je preminuo prije tri dana nakon duge i teške bolesti, sahranjen je danas na groblju Bare.
22.07.2021. u 15:51
get url
text

Nekoliko stotina prijatelja ispratilo je na posljednji ispraćaj Nečka, koji je cijeli život bio u sportu - talentovani prijeratni odbojkaš i košarkaš, te strastveni navijač Želje i beogradskog Partizana, pišu Sportske. Sahranjen je sa zastavom Želje i šalom Partizana, uz jugoslovensku himnu "Hej, Sloveni" i pjesme Davorina Popovića i Lea Martina.

Na sahrani se okupio veliki broj sportskih radnika, trenera, sadašnjih i bivših igrača, navijača... Posljednjem ispraćaju Nedžada Ibrahimpašića prisustvovali su, između ostalih, Amar Osim, Nijaz Brković, Kemal Alispahić, Džemo Bisić, Samir Avdić, Vedin Musić, Omer Joldić, Samir Bekrić, Nermin Jamak, Dženan Hošić, Almir Memić...

Nedžad Ibrahimpašić je bio rijetko dobar, plemenite duše i rado viđen u svakom društvu. Porodica, Željo i Partizan bile su njegove najveće ljubavi.

Potječe iz sportske porodice, otac mu je bio jedan od najboljih igrača banjalučkog FK Borac i jugoslovenski fudbalski sudija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.