open-navfaktor-logo
search
Održan sastanak
Nedžad Ajnadžić: Za obnovu Koševa osigurano pola miliona KM
Općina Centar iz ovogodišnjeg budežata osigurat će 500.000 KM za rekonstrukciju Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".
11.02.2020. u 14:40
get url
text

Jedan u nizu sastanaka o temi modernizacije stadiona "Asim Ferhatović Hase" s ciljem ispunjavanja FIFA/UEFA uvjeta za ulazak u treću kategoriju i održavanje međunarodnih utakmica, održan je danas u Općini Centar Sarajevo.

Osim predstavnika stručnih službi Općine Centar, sastanku su prisustvovali predstavnici Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju", te Fudbalskog kluba Sarajevo.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić naglasio je da je za potrebe projekta u ovogodišnjem budžetu osigurano 500.000 KM, dok je rebalansom budžeta planirano da se izdvoji još 700.000 KM.

- U jednakom iznosu s Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH ulažemo sredstva u iznosu od 400.000 KM za nabavku i ugradnju brojčanika, za šta je procedura u toku i nažalost postoji žalba. Naredni projekt je ugradnja travnjaka sa grijanjem. Također, prihvatamo ideju da se na stadionu otvori suvenir fan-shop u kojem će svi ljubitelji kluba sa Koševa moći kupiti poklone, o čemu će naravno zadnju odluku donijeti Uprava FK Sarajevo - rekao je Ajnadžić.

Predstavnici javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju", koja uime Općine Centar kao svog osnivača upravlja stadionom na Koševu, prezentovali su naredne korake u vezi sa zamjenom travnjaka, fan shopom, te prostorijom za novinare, što je jedan od uvjeta koje je dala FIFA/UEFA.

Na sastanku je također dogovoreno da u narednom periodu predstavnici FK Sarajevo obiđu ponuđene prostorije na stadionu i odluče da li im ponuđeni prostori zadovoljavaju njihove potrebe i kriterije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.