open-navfaktor-logo
search
Neizbrisiv trag
Nedostajat će nam: Koji popularni sportisti su završili karijeru u 2019. godini?
Tačku na košarkašku karijeru stavili su Dirk Nowitzki, Tony Parker, Dwyane Wade, Jose Calderon
31.12.2019. u 19:55
get url
text

U 2019. godini veliki broj sportista završio je profesionalnu karijeru. Neki od njih su ostavili neizbrisive tragove u svijetu sporta i jasno je da će nedostajati.

Xavi Hernandez, Robin Van Persie, Patrice Evra, Arjen Robben, Fernando Torres, Bastian Schweinsteiger, Petr Cech i Ashley Cole okačili su kopačke o klin.

Robben karijeru završio u Bayernu FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL
 

Tačku na košarkašku karijeru stavili su Dirk Nowitzki, Tony Parker, Dwyane Wade, Jose Calderon...

Nowitzki je deseterostruki NBA All-Star te je jedanaest puta biran u All-NBA tim i jednom je izabran za nakorisnijeg igrača lige. Za Dallas je igrao od 1998. godine FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL
 

U zimskim sportovima više nećemo gledati skakače Andreasa Koflera i Roberta Kranjeca, a uspješne karijere okončali su i proslavljeni skijaši Marcel Hirscheer, Axel Lund Svindal, Felix Neureuther i Lindsey Vonn.

Lindsey Vonn, kraljica alpskog skijanja sa 82 pobjede u Svjetskom skupu FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL

Tomasa Berdycha, Davida Ferrera, Dominiku Cibulkovu, Janka Tipsarevića, Marcosa Baghdatisa i Nicolasa Almagra više nećemo gledati na teniskim terenima.
 

Legendarni francuski rukometni golman David Omeyer također se penzionisao. Riječ je o jednom od najboljih golmana svih vremena.

Karijeru okončao u 42. godini u PSG-u, gdje je igrao posljednjih pet sezona. Sa reprezentacijom Francuske je dva puta osvajao olimpijsko zlato, pet puta titulu prvaka svijeta i tri evropska zlata. Goran Stanzl/PIXSELL
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.