open-navfaktor-logo
search
On bi da cenzuriše
Nećemo tako, Dino: Manipulacije na Facebooku ne mogu prikriti istinu
Ono za šta Konaković nema objašnjenje ili želi da javnost što prije to zaboravi, on se i ne trudi objasniti...
29.07.2019. u 17:30
get url
text

Nakon spekulacija da je nova kandidatkinja za ministricu obrazovanja u Kantonu Sarajevo Nina Branković, koja je i vjenčana kuma Elmedina Konakovića, predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednika Naroda i pravde, Faktor je tu informaciju i provjerio. I to kod Nine Branković. 

- Ja nemam tu informaciju – kratko je jutros kazala Nina Branković za Faktor.

VEZANI TEKSTJe li Konaković pronašao zamjenu za Zinetu Bogunić i jesu li tačne spekulacije o imenu nasljednice?

Njeno ime se spominje u kuloarima već nekoliko dana, a ta informacija je očito došlo i do Borke Rudić iz Udruženja BH Novinari. Doduše, Rudić na Facebooku nije spomenula bilo koje ime, ali se dalo naslutiti o kome govori. 

 

Faktor je, kao i uvijek do sada, provjerio informacije prije objave. U tekstu je vrlo jasno navedeno da se radi o spekulacijama. Međutim, manipulatoru kakav je Elmedin Konaković, činjenice ništa ne znače pa je i ovog puta pokušao kompromitirati Faktor na način da je iz svog Facebook posta u vezi s ovim temom izostavio izjavu Nine Branković, na osnovu čega se stiče utisak da smo objavili isključivo nagađanja u vezi s imenom nove ministrice. To što Konaković "reže" tekst tamo gdje njemu odgovara, ne mijenja činjenicu da je Faktor profesionalno i krajnje korektno postupio i u ovom slučaju. 

 

 

Da je Konaković sklon manipulacijama, odavno je jasno i to uopće više nije problem raskrinkati. U njegove objave na Facebooku vjeruje još nekolicina vjernih "lajkača" i komentatora bliskih njegovoj stranci. 

Međutim, ono za šta Konaković nema objašnjenje ili želi da to javnost što prije zaboravi, on se i ne trudi objasniti. 

Tako već danima šuti o činjenici da je firma njegovog kuma Gordana Memije prvobitno bila na spisku za dodjelu novca od Turističke zajednice Kantona Sarajevo pa je naprasno skinuta:

VEZANI TEKSTNije dugme, ali je "otpao": Kako je sa spiska TZ-a nestala firma Konakovićevog kuma?

Konaković već danima šuti i o činjenici da je svojim potpisom pogodovao tajkunima u Kantonu Sarajevo, a među njima i onima sa kojima "kantonalne institucije više neće poslovati". Konaković je svoj potpis na taj dokument stavio u jeku priprema za osnivanje Naroda i pravde i u danima razlaza sa Strankom demokratske akcije (SDA): 

VEZANI TEKSTIma neka tajna veza: Kako je Konaković oslobodio i Budnju plaćanja koncesije za podzemne vode

Konaković već danima šuti, ne objašnjava, na koji konkretno način je ministrica Zineta Bogunić podnijela ostavku u Vladi Kantona Sarajevo: 

VEZANI TEKST - Kakvu je poruku Konaković ostavio na stolu ministrici Bogunić pa je podnijela ostavku?

Konaković već danima šuti i o tome da su, primjera radi, dvije firme povezane sa Dinom Selimovićem dobile novac od Turističke zajednice, da je većina aplikanata na neki način povezana lično s njim ili Nerminom Muzurom i Narodom i pravdom: 

VEZANI TEKST - Raspodjela oko 700.000 KM od Turističke zajednice KS: Novac za članove NiP-a, jarane, poslovne partnere...

Konaković već danima šuti i o tome da direktor ZOI-a '84, Kenan Magoda, nakon što je "bombastično" izašao u javnost s informacijom da se ugađalo VIP gostima na Bjelašnici, zapravo nema čime potkrijepiti takve tvrdnje.  Dokazi nisu pronađani čak ni nakon što je "delegacija" Skupštine KS lično pohodila Zetru i tragala za bilo kakvim dokazom kojim bi mogli potkrijepiti populizam "šestorke". 

VEZANI TEKST - Pucanj u prazno: Zašto direktor ZOI'84 još ne objavljuje spisak VIP klijentele na Bjelašnici

Ovo je samo mali dio onoga o čemu Elmedin Konaković već danima šuti...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.