open-navfaktor-logo
search
Srebrenica
Ne zna se šta je izazvalo požar koji je progutao restoran povratnika Jasmira Beganovića
Nezvanično saznajemo da tokom uviđaja nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na to da se eventualno radi o namjerno izazvanom požaru, te da se sumnja da je do njegovog izbijanja došlo uslijed nekog problema sa elektroinstalacijama
30.10.2019. u 09:40
get url
text

Uzrok požara u kojem je do temelja izgorio ugostiteljski objekat Jasmira Begonovića na jezeru Perućac u općini Srebrenica još nije poznat, rečeno je za Faktor iz PU Zvornik. 

Iako su jučer pripadnici policije i vještak protivpožarne zaštite obavili uviđaj, kako saznajemo, nisu pronađeni tragovi koji bi jasno ukazivali o čemu se tačno radi. 

Nezvanično saznajemo da tokom uviđaja nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na to da se eventualno radi o namjerno izazvanom požaru, te da se sumnja da je do njegovog izbijanja došlo uslijed nekog problema sa elektroinstalacijama.  Budući da se radi o drvenom objektu, vatra ga je vrlo brzo u potpunosti progutala.

Ipak, tačan uzrok požara trebao bi biti poznat nakon što vještak PPZ-a završi potrebna vještačenja. 

- Policijski službenici PU Zvornik nastavljaju sa preduzimanjem mjesra i radnji u cilju utvrđivanja tačnog uzroka požara - kazao je jutros za Faktor portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

Požar je izbio u noći sa ponedjeljka na utorak, a policiji je prijavljen jučer u jutarnjim satima.

Vlasnik objekta, povratnik u Srebrenicu Jasmir Beganović, kazao je jučer kako mu je restoran bio jedini izvor prihoda, te da je uložio velika materijalna sredstva u njegovu izgradnju, ali da je sve nestalo u trenu. 

- Ne znam šta i kako dalje - kazao je Beganović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.