open-navfaktor-logo
search
Pomalo nejasno
Ne zna se gdje je Šteta diplomirao, a magistrirao je na privatnom PIM Univerzitetu u Banjoj Luci
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta izgleda ipak ima neku fakultetsku diplomu. Postojanje diplome dovodilo se u pitanje u Skupštini KS, ali i javnosti općenito, jer ministar u svojoj biografiji nije napisao koji fakultet je završio i gdje. 
15.01.2021. u 20:53
get url
text

Sudeći prema biografiji koju su Faktoru poslali iz Press službe Vlade KS, Šteta je 2018. godine magistrirao u Banjoj Luci, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta za poslovno inžinjerstvo i menadžment Banja Luka (PIM Univerzitet).

Da li je na tom fakultetu i diplomirao, nije poznato.

VEZANI TEKST - Ekspert Šteta: Ima li ministar fakultetsku diplomu?

Podsjećamo, prilikom imenovanja Vlade Kantona Sarajevo postavljeno je pitanje koji je fakultet i na kojem univerzitetu je diplomirao Šteta.

U njegovoj biografiji, za razliku od biografija drugih ministara, nije bilo navedeno gdje je Šteta stekao diplomu, te je samo navedeno da je ekspert iz oblasti ekonomije.

On je i u ranijem mandatu obavljao funkciju ministra saobraćaja, a nakon smjene Vlade tadašnje "šestorke" na njegovo mjesto došao je Adi Kalem.

Iz Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS kazali su kako će se vršiti provjera diploma svih ministara u Vladi KS.

- Što se tiče provjere diploma članova Vlade Kantona Sarajevo, s obzirom na to da je trenutna Vlada nedavno imenovana, 5. januara 2021. godine, u narednom periodu Ured će pokrenuti provjeru diploma članova Vlade KS – kazao je ranije za Faktor direktor Ureda Erduan Kafedžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.