Danas se u jutarnjim satima očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U ostatku dana u većem dijelu Bosne postepeno razvedravanje i prestanak padavina, a u Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom povremeno.

Vjetar umjeren južni i jugozapadni. U večernjim satima jaki udari juga na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne i do 18 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu prije podne pretežno, a poslije podne umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje na području kantona je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 12 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz FHMZ. 

Opća slika će biti lošija u prijepodnevnim satima, ponajviše zbog promjenljivog vremena praćenog padavinama, izraženije u Hercegovini i na zapadu. Drugi dio dana ugodniji, uz stabilizaciju u većem dijelu zemlje, stoga će se i tegobe kod hroničnih bolesnika umanjiti. U Krajini su mogući jači udari juga, što će uzrokovati probleme osjetljivim osobama.