Oni su su najveći astrološki buntovnici:

Ovan

Uvijek imajte na umu da Ovan ne mari za tuđa pravila. Štaviše, on ih otvoreno prezire. Zašto? Pa upravo zato što su tuđa, a ne njegova. Ovan uz Lava ima najveću osjetljivost na tuđi autoritet. Očekujte da će vam se suprotstavljati u svemu što kažete ili učinite i ne zaboravite da će uvijek naći povoda da se pobuni. Postoji li nešto protiv čega se ne buni? Protiv vlastitih ideja, ali ni to nije uvijek izvjesno.

Vodolija

Puno razmišljaju i uvijek imaju plan. Kad im se nešto ispriječi na putu, brzo će sagledati situaciju i krenuti u demontiranje prepreke. Uvjereni ste da vladate situacijom? Ako su na suprotnoj strani Vodolije, grdno se varate. Njihova strategija će vas navesti da se uljuljkate u osjećaj nadmoći, sve dok oni ne krenu u protivnapad i izvedu preokret. Ako ste im pomislili nametnuti svoju volju, zaboravite. Vodolije će tjerati po svom uprkos prijetnjama sankcijama.

Strijelac

Strijelci su uvijek raspoloženi za pobunu, a najmilije im je rušenje ograničenja lične slobode. Propisali ste im višesedmični ostanak kod kuće zbog epidemije? Prvo, on ne vjeruje da će se razboljeti. Drugo, kako se “nekakvi političari” usuđuju propisivati mu gdje mora boraviti? On će izigrati zabrane i usput povući za sobom niz istomišljenika. Ako mu se pobuna izjalovi, neće biti razočaran jer se dobro zabavio.

Bik

Bik izražava svoju buntovničku prirodu na suptilan način: tvrdoglavim nečinjenjem. Izazivamo vas da pokušate navesti Bika da učini nešto čemu se izričito protivi. Vjerovatno neće ništa reći niti poduzeti - samo će zauzeti položaj s kojeg se neće micati. Oprez, ako ga budete dovoljno dugo gnjavili, pokrenut će se - ali u vašem smjeru i s nimalo prijateljskim namjerama.