open-navfaktor-logo
search
Vraća se kući
Ne sviđa mu se liga: Reprezentativac Vijetnama ne dolazi u FK Sarajevo
Van Hau Doan, fudbalski A reprezentativac Vijetnama, ovog ljeta neće pojačati Fudbalski klub Sarajevo.
11.07.2020. u 15:03
get url
text

VEZANI TEKST - Reprezentativac Vijetnama stiže u FK Sarajevo?

Mladom defanzivcu istekla je posudba u holandskom Heerenveenu, a njegov matični klub iz Vijetnama - Hanoi FC, saopćio je da nije postigao dogovor sa Holanđanima o produženju posudbe, te će se Van Hau Doan vratiti u Vijetnam kako bi odigrao završnicu vijetnamskog prvenstva.

Spominjao se njegov dolazak u redove FK Sarajevo čiji je vlasnik vijetnamski biznismen Nguyen Hoai Nam, no ni od toga neće biti ništa, piše Sport1.

- Van Hau Doan potcjenjivački gleda na naš šampionat i smatra da je slabija liga od Holandije gdje je nastupao, pa je radije odlučio da se vrati u Vijetnam - piše isti izvor.

Trener Hanoija Hoang Anh Tuan, koji je radio sa Van Hauom u U20 reprezentaciji Vijetnama, kaže da Bosna i Hercegovina nije toliko poznata zemlja, iako je Istočna Evropa dala mnogo fenomenalnih fudbalera, te da zbog toga on neće svoju karijeru nastaviti u BiH.

Van Hau Doan nije nastupao za prvi tim Heerenveena, nego je igrao za U-21 ekipu iz Holandije (za seniore odigrao tek minutu u Kupu Holandije).

Rođen je 19. aprila 1999. godine, visok 185 cm, a prirodna pozicija mu je lijevi bek (može igrati i lijevo krilo, te obje stoperske pozicije). Tržišna vrijednost, prema podacima na Transfermarktu mu je 150.000 eura.

Prošao je sve mlađe selekcije Vijetnama, a ima i 19 nastupa za A reprezentaciju ove zemlje za koju je debitovao 5. septembra 2017. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.