open-navfaktor-logo
search
Stranački izbori
Ne prestaju svađe u SDP-u, tuzlanski odbor se obrušio na Delića
Govor Edina Delića na skupu u Tuzli je toliko nekorektan da ne priliči ni kampanji protiv nekog drugog političkog protivnika, a ne kampanji unutar SDP BiH
20.05.2019. u 19:22
get url
text

Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Tuzla obratio se javnosti saopćenjem u kojem se osvrću na, kako navode,  nekorektnu i nedemokratsku kampanju Edina Delića, kandidata za predsjednika ove stranke. Saopćenje prenosimo u cjelosti.

-S obzirom da se u okviru kampanje za predsjednika SDP BiH, vodi iznimno nekorektna i nedemokratska kampanja protiv Gradske organizacije SDP BiH Tuzla i gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića od strane Edina Delića i njegovih istomišljenika, Klub vijećnica i vijećnika SDP BIH u Gradskom vijeću Tuzla smatra da se takvim postupcima (iznošenjem laži i uvreda) nanosi šteta, ne samo Socijaldemokratskoj partiji, nego kompletnom demokratskom društvu. Govor Edina Delića na skupu u Tuzli je toliko nekorektan da ne priliči ni kampanji protiv nekog drugog političkog protivnika, a ne kampanji unutar SDP BiH. Mišljenja smo da neko ko je spreman na ovakav način omalovažavati svoje kolegice i kolege, drugove i drugarice ne bi trebao biti ni kandidat, a pogotovo ne predsjednik jedne partije kao što je SDP BiH, koja ima preko 40.000 članica i članova.

Jasno je da iza ovakve kampanje i kandidature Delića ipak stoje neke druge grupe i pojedinci što unutar Socijaldemokratske partije, ali i izvan SDP BiH koje žele oslabiti ovakav SDP i isporučiti ga političkim protivnicima. Poznato nam je da su i neki naši drugovi, pa i sam kandidat učestvovali u incijativnom odboru za formiranje neke nove stranke/pokreta, te zbog toga smatramo da se mi u SDP BiH moramo odbraniti od toga i od takvih pokušaja. Zbog neistina koje iznosi gospodin Delić, kako je samo uži dio rukovodstva SDP BiH Tuzla uz dosadašnjeg predsjednika Nermina Nikšića, smatramo neophodnim da to demantujemo i mi dole potpisani potvrđujemo da smo kao Klub vijećnica i vijećnika učestvovali i jednoglasno s Predsjedništvom i Gradskim odborom odlučili da podršku na unutarstranačkim izborima u Socijaldemokratskoj partiji damo dosadašnjem predsjedniku i kandidatu za predsjednika SDP BiH, Nerminu Nikšiću.

Saopćenje su potpisali Alen Kapidžić, Rejhana Dervišević, Emir Hodžić, Aleksandar Vujadinović, Sunčica Delibegović, Azra Gazibegović, Erna Delić, Elvir Mahmuzić, Nedim Salibegović, Merima Softić, Nataša Perić i Elvir Bijedić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.