open-navfaktor-logo
search
Najavili žalbu
Ne pomaže ni Beus: UEFA žestoko kaznila mostarski Zrinjski!
Plemići će u kasu Evropske fudbalske federacije (UEFA) morati platiti 53.000 eura (106.000 KM)
28.09.2018. u 14:52
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog ovog ljeta igrali su šest utakmica u Evropi, dobro su napunili kasu, ali su i žestoko kažnjeni!

Plemići će u kasu Evropske fudbalske federacije (UEFA) morati platiti 53.000 eura (106.000 KM) zbog disciplinskih prijava u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu protiv bugarskog Ludogoretsa.

I dok u domaćem prvenstvu "disciplinci" N/FSBiH često amnestiraju Zrinjski zbog Ivana Beusa, potpredsjednika Saveza i v.d. Zrinjskog (čak su se iz krovne kuće fudbala i pravdali Plemićima zbog kazni koje je izricala Disciplinska komisija), a koji je nebrojeno puta dokazao da mu je interes kluba iznad interesa Saveza, UEFA ne prašta "prekršaje". I kod UEFA-e ne pomaže ni Beus...

- Zrinjski Mostar službeno potvrđuje da je od strane UEFA-e kažnjen novčanom kaznom od 53.000 eura zbog disciplinskih prijava u utakmici trećeg kola kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu.

Kako se navodi u obrazloženju, kazna se odnosi na korištenje veće količine pirotehnike i ubacivanje raznih predmeta u teren, te propusta u organizaciji, odnosno blokiranih prolaza na tribinama. Zrinjski će uložiti žalbu na ovu odluku – saopćeno je iz redova mostarskog premijerligaša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.