open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Ne ostavljajte lopate za čišćenje snijega trebat će nam još
Očito je da Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad Sarajevo nije uložilo previše truda na čišćenju i posipanju saobraćajnica od kantonalnog značaja, a još uvijek nisu dobili saglasnost četiri sarajevske gradske općine za čišćenje ulica od općinskog značaja, rekao je Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP Rad.
24.03.2020. u 10:03
get url
text

Naime, kako je pojasnio Ramić Zimska služba KJKP Rada kreće zvanično sa svojim poslovima 15. novembra i završava 15. marta naredne godine. Dakle, oni su svoj posao završili za ovu godinu, ako se ne dogovore sa općinama.

Trebali bi se što prije dogovoriti jer prema prognozama najpoznatijeg meteorološkog servisa AccuWeatheru, na Balkanu će ovog proljeća padavina biti u normalnim količinama, ili čak malo iznad normalnog, a očekuje se da će najvlažniji dio sezone trajati do početka aprila.

Do kraja marta očekuju se još snijega što može dovesti do poremećaja putovanja na cijelom balkanskom području. Ovo se osobito odnosi na planine. Od kraja aprila pa do maja povećat će se rizik od jakih grmljavinskih oluja koje sa sobom nose rizik poplava i opasnih vjetrova, predviđa AccuWeather.

Snijeg Vrijeme grad ulice 24.03.2020.
1 od 44
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.