open-navfaktor-logo
search
Pobjeda Zlatnih ljiljana
Ne može nam niko ništa, jači smo od Rusije
Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci zabilježila je i treću pobjedu na Evropskom prvenstvu nakon što je s 3:0 porazila Rusiju, trenutnog prvaka Evrope
16.07.2019. u 13:09
get url
text

Rreprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci s maksimalnih 3:0 u neizvjesnom meču savladala je aktuelne prvake Evrope selekciju Rusije.

Iako je tek treće kolo grupne faze Evropskog prvenstva, reprezentacije Bosne i Hercegovine i Rusije u sjajnoj utakmici potvrdile su da su dvije najbolje selekcije na Starom kontinentu.

Zlatni ljiljani su poslije velike borbe prvi set riješili u svoju korist, i to tek "na razliku", a rezultat je glasio 27:25.

Identičnim rezultatom izabranici selektor Mirze Hrustemovića su trijumfovali i u drugom setu, i tako stigli na samo jedan se od pobjede nad aktuelnim prvakom Evrope.

Velika borba viđena je i u trećem setu, koji su nešto bolje otvorili Rusi. Ruska selekcija imala je konstantnu prednost od tri-četiri poena. Ovu prednost reprezentativci Rusije znali su održati sve do finiša trećeg seta.

Naš selektor je u finišu trećeg seta napravio nekoliko izmjena kojima je pokušao promijeniti ritam utakmice i u tome je uspio.

Sjajnom serijom naša selekcija uspjela je anulirati veliku prednost koji su imali Rusi i na kraju upisati zasluženu pobjedu nad aktuelnim prvacima Evrope, koja je treća i to maksimalna na ovom EP.

Već danas naši Zlatni ljiljani igraju utakmicu četvrtog kola protiv Poljske koja počinje u 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.