Ako ste vlasnik Appleovih uređaja, prebacivanje je olakšano elegantnim AirDropom, no vlasnici PC-ja i Androida nisu imali taj luksuz.

No, Google je ovome odlučio stati ukraj uvođenjem svoje verzije AirDropa pod imenom Nearby Share koja radi samo na ChromeOS-u i Androidu.

Prema izvještaju Chrome Storyja, Chromium Geritt nedavno je pak izbacio i eksperimentalnu zastavicu za Chrome pod imenom "Self Share".

Ova varijacija Nearby Sharea omogućava slanje podataka među uređajima koji pripadaju istom vlasniku.

Nakon što aktivirate zastavicu u pregledniku, ona poput Nearby Sharea prepoznaje najučinkovitiju metodu prijenosa podataka na željeni uređaj - bilo to Wi-Fijem, Bluetoothom ili nečim trećim.

Značajka će prvo doći korisnicima kanala Canary, što znači da će obični korisnici još neko vrijeme Gmailom sami sebi slati podatke.

Također, valja naglasiti da premda značajka prvo dolazi na Chrome OS, nije teško zamisliti Google kako je adaptira za sve od PC-ja do MacBooka, piše The Next Web.

Kompanija je, na kraju, tokom CES-a 2022 najavila da donosi Nearby Share u Windowse (premda na njemu radi već godinama), što znači da možemo pretpostaviti da će dijeljenje podataka među obližnjim uređajima istog vlasnika također u nekom trenu doći na red.