open-navfaktor-logo
search
Upozorenje građanima
Ne javljajte se na ove "sumnjive" brojeve ili ćete ostati bez kredita za mobitel
Čim sam okrenuo broj, automatski se linija otvorila bez da je zvonilo. Kada sam provjerio stanje računa, vidim da mi je "otkinulo" sve što sam imao kredita, požalio se jedan Sarajlija
08.06.2019. u 16:22
get url
text
get url
text

Brojni bh. građani ovih dana su se na društvenim mrežama požalili kako su, nakon što su odgovorili na poziv sa nepoznatog broja iz inostranstva, ostali bez kredita za mobilni telefon.

- Upravo sa broja +225 22 78 22 58 propušten poziv. Ja mislim da nije drug koji je nedavno preselio u inostranstvo, pa rekoh da ga nazovem, pa kao zovnut će me. Čim sam okrenuo broj, automatski se linija otvorila bez da je zvonilo. Kada sam provjerio stanje računa, vidim da mi je "otkinulo" sve što sam imao kredita - napisao je jedan Sarajlija.

I drugi građani imali su slična iskustva nakon što su se javili na navedeni broj. Dodatni problem je što, kako navode, pozivi sa tog broja pristižu svakih nekoliko minuta, sve dok se korisnik ne javi.

U Kontakt centru za podršku korisnicima BH Telecoma pokušali smo provjeriti mogu li oni nešto učiniti kako bi se eventualno ovakvi brojevi blokirali i spriječile zloupotrebe i uznemiravanje građana. Međutim, ni nakon nekoliko naših poziva i višeminutnog čekanja na vezi, na broj 1444 niko se nije javio.

BH Telecom je upoznat s prijavama sumnjivih poziva i provjerava o čemu se radi, kratko su kazali iz ovog preduzeća.

- Našim korisnicima savjetujemo da se ne javljaju na sumnjive brojeve, niti da uzvraćaju pozive - poručuju iz BH Telecoma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.