open-navfaktor-logo
search
Veznjak Juventusa
Ne hvali Maurizio Sarri bez razloga Miralema Pjanića
Pjanić je na sinoć pretrčao 12,18 kilometara, što je najviše od svih fudbalera koji su zaigrali u susretu četvrtog kola Lige prvaka između Lokomotiva i Juventusa
07.11.2019. u 11:39
get url
text

Golom Douglasa Coste u trećoj minuti sudijske nadoknade fudbaleri Juventusa stigli su do pobjede na gostovanju kod Lokomotiva u Moskvi.

Fantastično proigravanje Gonzala Higuaina omogućilo je Brazilcu da postigne pogodak za treću ovosezonsku pobjedu Stare dame u Ligi prvaka.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta na RZD Areni.

Veznjak italijanskog prvaka još jednom je potvrdio zbog čega ima izuzetno važnu ulogu u timu Maurizija Sarrija. Iskusni stručnjak redovno hvali bh. reprezentativca, što i nije neko veliko iznenađenje.

- Nedostajao nam je njegov kvalitet, naravno, ali i njegov ritam jer on brzo miče loptu, a naša igra postaje brža kao rezultat toga. Teško ga je nadoknaditi - rekao je Sarri nedavno.

Naime, Pjanić je na sinoć pretrčao 12,18 kilometara, što je najviše od svih fudbalera koji su zaigrali u susretu četvrtog kola Lige prvaka između Lokomotiva i Juventusa.

Osim što je "prevalio" najviše kilometara, Pjanić je nastavio i s odličnom distribucijom lopti, pa je bh. reprezentativac na prvom mjestu kada je riječ o broju uspješnih dodavnja. U dosadašnja četiri kola veznjak kluba iz Torina imao je 338 tačnih dodovanja od 377 pokušaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.